Dagens arbete...

Diskhögen blev allt  större och större och eftersom det var Uffes tur att diska så var han uppe tidigt imorse och installerade diskmaskinen. Så nu har vi inget kök men en diskmaskin! :) Det fungerade precis som den skulle så det var skönt eftersom vi köpte den på fyndavdelningen på IKEA.

Förutom att diskmaskinen blivit inkopplad så har vi (och då menar jag vi) rivit skåp så snart blir det en ny tur till återvinningscentralen!

Vi har också hunnit med en sväng på stan och då inhandlades en vattenkanna på Zone Denmark.

image120


Ännu ett fynd!

Vi är lite av stammisar på IKEA och idag åkte vi dit för att köpa ett väggskåp till cd/dvd och pocketböcker men det var slut så istället blev det en fika och ett nytt fynd på fyndavdelningen. Denna gången blev det en induktionshäll för 2995 kr! Vi var lite tveksamma till om vi skulle köpa med induktion eller inte men alla vi pratat med är lyriska över sina induktionshällar och nu när vi fick den till ett så bra pris så känns det jättebra. Nu är det bara ugn, fläkt och microvågsugn kvar att fynda :)

image118
Bild: IKEA (det är inte exakt denna häll som vi köpt)

Köket börjar ta form...

...iallafall på pappret :) Uffe har hunnit bygga en vägg (den som är till höger på bilden) och nu i veckan och till helgen ska vi försöka göra ett ryck!

image116

Fynd!

Idag när vi var på IKEA så tog vi som vanligt vägen om fyndhörnan. Vanligtvis hittar vi aldrig något men skam den som ger sig! Vi hittade en inbyggd diskmaskin för 2595 kr mot vanligtvis 5895 kr.  Den hade en liten hanteringsskada men det kommer inte synas när man sätter dit luckan och garantin är som vanligt så det känns som att vi gjorde ett riktigt fynd!


image113
Bild: IKEA (vi ska ha vita luckor)

Tänk om...

...man hade ett sånt här härligt badrum!

image109

Bilden kommer från Comfort

Sänggavel

Funderar på vad vi ska ha för sänggavel och ett alternativ är att göra en egen av en spånskiva, fiberfill eller skumgummi och ett snyggt tyg...det ska räcka att använda häftpistol så det borde vara ett ganska litet projekt. Detta tyg kommer från Marimekko och det skulle nog kunna bli snyggt! Matchar vår katt också :)

image112


Fondtapet

Denna tapet köpte vi på Duros farbriksförsäljning i Gävle i somras. Har inte riktigt bestämt oss för vilken vägg vi ska ha den på men det blir nog i gästrummet eller matrummet.

Om ni vill ha tips på tapeter så kan jag rekommendera ett besök på Måleributiken. De har massor att välja på!

image110

Nya sängar!

Igår fick vi våra nya sängar och inatt sov vi väldigt gott! Nu ska det bara fixas en sänggavel och sängbord. På bilden visas satsbord från Ellos.

image106

Vill ha!

Tycker att stringhyllor är jättefina! Hade gärna velat haft den med skrivbord.

image107

Bilder: String

Äntligen min!

Har letat ett tag efter en plansch med Mazettis ögon och blev så glad när jag såg på Malins blogg Inspirationsdesign  att den säljs på Form och Design center i Malmö.  Igår efter jobbet så köpte jag den och sen bar det iväg till IKEA för att inhandla en passande ram.

"Ögonen" är skapade av Olle Eksell och så här skriver brand core om honom:

Det första moderna designprogrammet för ett företag i Sverige skapades 1956 av Olle Eksell för konfektyrföretaget Mazetti, efter att han vunnit en tävling om att skapa företagets nya logotyp. Eksell baserade den nya identiteten på en modernistisk stilisering av det ögonpar som följt med Mazetti sedan 1800-talets slut. Med inspiration av amerikanska, tyska och italienska förebilder arbetade Eksell under två års tid med att utveckla och implementera en visuell identitet för Mazetti i allt från reklammaterial, brevpapper, visitkort, förpackningar och varusortiment. Dessa klassiska ögon förknippas idag med kakao, som var en av Mazettis mest kända produkter. "Ögon-cacao" finns fortfarande på marknaden men saluförs idag av Fazer.

image105

Vi bor inte speciellt långt ifrån Kulturhuset Mazetti som ligger i den gamla chokladfabriken mellan Möllevången och Triangeln i Malmö. Så här fina grindar har de där:

image109

Ett gott skratt förlänger livet

En ljusstake som verkligen får en att le :) Formgivaren heter Lotta Glave och design online beskriver henne såhär:

"Lotta Glave arbetar som illustratör och formgivare. Hon utvecklar ständigt sitt formspråk som tar utgångspunkt i humor och glädje. Lottas strävan är att skapa design som berör genom att vara personlig."

Och jag kan inte mer än att hålla med!

image104
Bild: formodesign

Händer det inget?

Det kanske många undrar och svaret är "jo lite" :) Det gamla golvet är rivet och vi är på gång med att riva sponten som sitter i taket. Vi ska bygga ner taket och sätta in spots. Vi har inte bestämt oss för hur vi ska göra med golvet, om vi ska försöka fixa det som finns idag (på bilden) eller om vi ska lägga in plastmatta från Forbo. Hmm... det är ju bekvämare med plastmatta men det är ju snyggt med ett vitsåpat furugolv men det är ju en del jobb att fixa med. I vårt gamla kök målade vi svart vilket vi trivdes bra med och där velar vi också lite fram och tillbaka. Bestämt är att vi ska sätta dit en tapet för att mjuka upp köket som annars kanske kan bli lite stelt. Denna tapeten kommer från Designers Guild.

Statusen på köket är alltså : "velande"

image101

Stolar till matbordet

Vi har till nästan 100% bestämt oss för att måla om de gamla stolarna men ändå kan jag inte låta bli att titta efter nya stolar. Denna stolen kommer från Mio och kostar 990 kr. Inte så dyrt för en stol men kruxet är ju att vi ska ha sex stycken...De hade i vilket fall passat superbra i vår lägenhet!

image103

Bilder: MioMatbord

Idag gjorde vi ett fynd på Mio då vi hittade ett köksbord 180 x 90 cm för 1000 kr så vi slog til. Det passar bra till våra andra 60-tals möbler i teak. Till bordet har vi tänkt att ha mina föräldrars gamla pinnstolar som kommer från Nässjö stolfabrik. Kul att kunna återanvända möbler tycker jag! De passar inte färgmässigt till bordet så vi har tänkt måla dem svarta. Fler bilder kommer när det inte är så stökigt i köksdelen :)

image99

RSS 2.0