Present

För någon månad sen visade jag en kompis bloggen och hon såg då ett inlägg om Lisa Rinnevou. Igår när vi sågs så fick jag den här fina tavlan av henne! Superfin, tusen tack!

Uppdatering: Upptäckte att det inte framgick av texten att det är min kompis som målat  tavlan.

image159

Ibland är det enkla det finaste!

Idag har vi julpyntat lite...var tvungen att ha min fina tomte framme som jag fick av min sambos brorsdotter förra julen. Gillar den jättemycket!

image155


Kökstillbehör

Nu när köket börjar bli klart så vill man ju ha lite nya köksprylar. Tiger är en dansk kedja som har butik i Lund där man kan fynda billaga saker... de har även en Internet shop. Jag har inte sett sakerna i verkligheten men nästa gång jag är i Lund ska jag in och kika och se om det är nåt att ha...billigt är det iallafall!

Köksvåg 100 dkk
Durkslag 50 dkk
Burkar 20 dkk
Tekanna 20 dkk
Chokladfondue 20 dkk


image154
Bilder: tiger

Julstök

Det blir nog inget julstök för vår del i jul...det blir mest vanligt stök :-) Så här fina saker har de på Cult Design..ska nog försöka passa på att köpa lite fina julprylar på rean för nästa jul SKA det bli julmys även hemma hos oss.


Nu kan vi laga mat!

Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Nu kan vi äntligen laga mat då vi fått spishällen och vatten på plats...och diskmaskinen fungerar också!  Det är svårt att få till bra bilder på kvällen men så här ser det ut just nu...en bit kvar :-)


image149


Lite till på plats!

Igår var vi och köpte bänkskivor på Hornbach, fick de sågade också...det var verkligen värt sina 20 kr ! Till helgen ska vi försöka såga ut  till häll och vask och sen kan vi äntligen laga mat igen! En del luckor var slut på IKEA så därför saknar vi några...bara handtagen på plats, sen är vi nästan klara med den vänstra sidan. På den högra sidan ska vi ha kyl/frys och ett högskåp med ugn och kaffemaskin, ett skafferi och så några skåp med bänksiva på men det går lite trögt just nu... man kan ju inte jobba hela tiden :-)

image148

Inspiration...

Tänkte jag skulle visa var jag hämtat inspiration till vårt nya kök. Jag fick en teservis av min snälla moster när jag tog studenten för snart 10 år sedan. Då tyckte jag att den var fin men nu värderar jag den så mycket mer! Kopparna kommer från Gävle porslinsfabrik och heter Rex. Om någon skulle se koppar, fat, mm som är till salu så får ni gärna hojta till!

Berså äggkopparna är ett fynd från tradera...eller fynd är väl synd att säga då de inte är speciellt billiga men jag gillar serien. Om det får plats med ett skåp i matdelen så funderar vi på att köpa vitrinskåpet "Norden" från IKEA där vi kan ha allt fint porslin.

Hur går det då med köket? Jo, det går frammåt, skåpen på ena sidan är på plats och de flesta luckorna är monterade. Nu ska vi "bara" köpa bänskivor och högskåp och få dem på plats...Idag var vi och tittade på fläkt och när vi äntligen bestämt oss för vilken vi skulle köpa så gick vi in på Internet för att handla och då hade de höjt den med 3000 kr sen i torsdag, irriterande! Så nu ska vi avvakta ett tag med den biten.

image144

RSS 2.0