Lap tray

Tänk om man hade en sån här bricka att ha under laptopen när man sitter i soffan och skriver, då han man sluppit bli så varm om benen....och vem vet, kanske hade man fått frukost på sängen oftare :)

Kudden finns i färgerna sand, röd och svart och brickan i vitt, wenge eller natur. Finns att köpa hos Bosign

image98

Bilder: Bosign

Hope

Idag beställde jag ett jättefint halsband från Barncancerfonden och det bästa av allt är att hälften går till forskningen. Det går att beställa här.

Så här skriver Barncancerfonden på sin hemsida:

Affirmationshalsbandet är i 925 Sterling silver med en hematit-pärla. Smycket är designat av Karma. Halsbandet kostar 295 kronor och halva försäljningssumman går till Barncancerfondens verksamhet.


image96
Bild: BarncancerfondenDags att ge sig på köket

Efter nån veckas renoveringspaus har vi idag tagit nya tag och gett oss på köket. Väggen mellan matrum/vardagsrum och köket är riven och idag har vi beställt kakel. Det blir vitt matt kakel i storleken 30 x 10 cm.  

image94

Bild: Svenska Kakel

Idag när vi var Ikea såg vi att de sänkt priset på förra årets modell av kombinerad ugn/microvågsugn så vi blev lite sugna på att köpa en sådan. Är det någon som har erfarenhet av en kombinerad? Vi använder inte ugnen speciellt ofta så vi tänkte att det kan vara en bra lösning. Så istället för att köpa en ugn + en micro så kanske vi lyxar vi till det och köper en kombinerad + en Espressomaskin.


image95

Bilder: IKEA


Vardagsrummet - uppdaterat

Det har hänt lite sen sist jag bloggade om vardagsrummet. Vi har köpt en till likadan soffa som vi hade innan, Karlanda från IKEA. IKEA har slutat sälja Karlanda  men vi hade tur och hittade en på Blocket och sparade nån tusenlapp. Teakskåpet, ryamattan och tv-bänken har också kommit på plats.

image86

Vi skulle vilja ha ett skåp till höger om dörröppningen där vi kan ha cd-skivor och dvd skivor. På bilden har jag monterat dit IKEA skåp Bertby men är lite osäker på om det kommer bli snyggt. Det kanske är snyggare att ha ett skåp med luckor istället så att det inte ser så stökigt ut. Någon som har tips? På bilden till höger har jag monterat dit tyget "Havstulpan" från Mairo. Passar bra till våra färger.

Jag tycker det är snyggt med öppen planlösning men vill ha möjlighet att stänga till sovrummet så därför har vi planer på att göra en skjutdörr som ska placeras där spegeldörren står nu. Vi har tänkt klä den med tyg eller tapet så att det ser ut som en tavla när det inte är stängt. Tycker att tygen Kaiku och Hetkiä  från Marimekko är snygga. 

image89image90
Bilder: Design Online

Cult Design

Jag har läst i många andra inredningsbloggar och inredningstidningar om Cult Design och tänkte det var dags att även jag skulle visa några av deras produkter (ifall någon skulle missat det) . Förra sommaren köpte jag sparbössan i Gävle utan att då veta att det var ett populärt märke och när köket väl blir klart (när nu det blir :) så kommer jag nog inhandla något mer...

Återförsäljare i Malmö är Olsson & Gerthel och Charlotte Trend

image85
Bilder: Cult Design


Ny katalog från Mio

På onsdag släpper Mio sin katalog för 2007/2008. Vill man så kan man beställa den här.

image85
Bilder: Mio

Bo Concept har öppnat i Malmö

Igår var vi och handlade på ICA Maxi på Toftanäs och till min förvåning såg jag att Bo Concept öppnat butik där. Det var dock inte öppet när vi var där men det blir nog ett besök snart.

image83
Bild: Bo Concept

Väggord

my first room kan man köpa väggord som man gnuggar på väggen. Det finns en del färdigkomponerade men man kan även beställa egen designade väggord då man även får välja bland olika typsnitt och färger.

image81
Bild: My first room

Garderoben på plats och ny pläd

Nu är den nyköpta garderoben på plats i sovrummet så det ska bli skönt att få ordning på alla på våra kläder. Idag gick vi en runda på stan och då köpte jag en pläd i pleece från Design House Stockholm. Hade egentligen tänkt att det skulle bli en vit men det fanns tydligen inte så det fick bli en grön.

image80

Köksplaner

Vi har börjat skissa på hur vi vill ha köket...här är ett första utkast! Det finns ingen vägg åt vänster utan det är öppet ut mot matdelen/vardagsrum. Det enda vi har bestämt oss för är IKEA Abstrakt luckor och ek bänkskiva...så kom gärna med förslag på resten!

image75

image79

10 augusti 2007

image74


Två rum klara...

Nu är vi klara med vardagsrummet. Det saknas förstås en hel del möbler men det är färdig målat iallafall.

image72

Där soffan står var tidigare en vägg som vi tagit bort. Istället ska vi sätta upp en vägg bakom fönsterpartiet (på första bilden) så att vi får ett gästrum. Men först ska vi ge oss på köket.

Plastgolv

När jag hör ordet plastgolv får jag genast negativa tankar men vi har hittat ett riktigt snyggt plastgolv fårn Forbo som vi kanske ska ha i köket. Golvet har ett speciellt matt ytskikt som tar bort den vanliga plastkänslan. Det vi funderar på heter Concrete och liknar mörk betong i färgen. Pristet är också bra, 159 kr/kvm och det går att få i 2-, 3- och 4 meters breddar så vi slipper skarvar.

image70


Tapet

Idag tog jag hem tapetkatalogen Sophie från Sandbergs och det lutar åt att vi ska ha tapeten Sigrid på väggarna i hallen utanför sovrummet. Eftersom sovrummet är enfärgat kommer det bli snyggt med en mönstrad tapet i hallen.

Bild: Sandbergs

Vinyl dekor

När jag ändå var inne på temat kakeldekor så tänkte jag även visa Vinyl dekor som är självhäftande design. Finns många fler på att välja mellan men jag tycker dessa är roliga. Hela sortimentet kan man se hos Form och Funktion.

image67

Bilder: Form och Funktion

För er som väntar på uppdatering om hur det går i lägenheten kan jag berätta att vi är igång och målar vardagsrummet. Färgen är en varm ljusgrå ton och är den samma som i vår gamla lägenhet eftersom vi trivdes så bra med den.

Kakeldekor

Vårt badrum är så himla tråkigt...vitt kakel med en aprikos färgad rand i mitten. För att göra det lite roligare utan att behöva kakla om tänkte jag använda kakeldekor. Vilket gillar ni bäst?


image66

Lisa Rinnevuo

Tycker om konstnären Lisa Rinnevuos tavlor...här kan ni se två av hennes tavlor som ställs ut på Södra Galleriet.
Bilder från Södra Galleriet

Ett rum klart...

I helgen har vi slitit ordentligt men det har varit mödan värt. Det är svårt att få till bilder som visar rummets verkliga färg, det måste upplevas på plats. Vi är väldigt nöjda med resultatet och det verkar Maja också vara! Vardagsrummet håller också så smått på att bli klart...imorgon ska vi köpa färg och förhoppningsvis målar vi rummet under veckan. Sen är det BARA kök, matrum, hall x 2, gästrum och arbetsrum kvar :)

image63


Uffe + giraffen = sant

Nu är giraffslipen hämtad och den funkar riktigt bra! Vi har hyrt den hos Hyrstället som finns i Staffanstorp om det är någon som själv är sugen på en giraff :) Jag, Emelie, håller på att fixa med fönstrena och listerna  för att kunna börja måla...ska bli skönt att få allt som är gult vitt och frächt!

image60

Äntligen...

....får vi gå på vårt nya fina golv och det första vi gör är att täcka det med papper. Tips till alla som ska måla är att köpa golvskyddspapper istället för målarskyddspapper. Det kostar lite mer men håller mycket bättre. Vi har hyrt en giraffslip som vi ska hämta imorgon så förhoppningsvis kommer det att gå snabbare än vanligt med slipningen! Vårt mål är att få sovrummet klart i helgen så förhoppningsvis kan vi visa lite bilder snart!

image57

RSS 2.0