Golvet

Igår lagade golvläggaren hålet efter den rivna väggen och idag har han slipat och lackat. Imorgon ska han fortsätta med lackningen så på torsdag får vi flytta in!

image54

Vi är väldigt nöjda! Tyvärr visade det sig att när vi flyttade "köksön" så fanns det inget golv under så drömmen om ett vitlaserat furugolv har spruckit så nu är det bara att tänka om...någon som har något tips?

Sovrum

Idag har vi varit på ILVA och beställt en skjutdörrsgarderob. Det är en likadan som vi hade i vårt gamla sovrum men en halv meter längre. Förväntad leveranstid är i mitten av augusti så då ska sovrummet vara färdigmålat. Vi har tänkt att måla det i en färg som heter Lera (Alcro). Igår var vi på IKEA och kikade på deras nyheter.  Vi har bara en 120 säng som vi ska få plats i + två katter så vi behöver en ny säng. Tycker sängen "Sundnes" är fin.

image49

Dagens arbete

Idag har vi rivit tapeter, börjat bredspackla väggarna och målat elementen.

image41

Stor skillnad va?


Inred ditt rum

Svenska Hem kan man inreda sitt rum. Något sånt här kommer nog vårat  vardagsrum att se ut när det är klart...

image39
Ni får tänka er att dörrarna (förutom den bakom soffan) på bilderna egentligen är öppningar utan dörr.

Ellos?

Jovisst går det att hitta fina inredningssaker hos Ellos!

Satsbord i massiv ek 1299 kr

Zooma

Lampa med medaljongmönster för 399 kr
Zooma

Hylla för 2429 kr

Zooma
Bilder: Ellos

Gamla pardörrar

Idag försökte vi hitta gamla pardörrar som vi tänkt ha till vårt blivande sovrum. På återvinningscentralen i Malmö finns begagnat byggmaterial så dit åkte vi imorse. Det fanns många gamla fina dörrar men inga pardörrar som passade så vi hoppas på bättre lycka nästa gång. Vi köpte iallafall gipsskivor till bra pris.



Bild: Sysav

Stort tack

Stort tack till Emelies pappa som hjälpte till att köra skräpet till återvinningscentralen.

Väggen ÄR nere!

Nu är äntligen väggen nere och tyvärr medförde det otroligt mycket sopor som måste slängas. Så imorgon bär det av till återvinningscentralen. *PUST*


        

Klicka på bilderna för större storlek.

Uppdaterat

Efter synpunkter från vissa familjemedlemmar är nu inlägget  "Så var det dags" uppdaterat med klickbara bilder från nya lägenheten.

Golvslipning

Nu har vi ordnat så att golvet blir slipat i början av vecka 31. I köket finns det furugolv som vi vill ska se ut ungefär som på bilden nedan. I övriga lägenheten finns ekparkett som ska slipas och lackas. För er som undrar hur det går med väggen så går det sakta men säkert...


Väggen SKA ner!

Nu har vi påbörjat rivningen av väggar. Väggarna är gjorda av trä, puts, vass och hönsnät  så det tar sin lilla tid att komma igenom. Lite annan byggteknik på 30-talet än tunna gipsväggar. "Bara" halva väggen kvar...

 

image18

image19

image20


Vill ha...

Hittade de här fina tvättmaskinerna hos LG. Mönstret kommer från Designers Guild. Skulle gärna vilja ha den svarta men det kommer nog förbli en önskedröm... 


image17


Tapeter...

Igår var vi på Mobilia och tittade på tapeter till sovrummet. Det är inte så mycket underarbete som behöver göras  i sovrummet då någon vänlig själ har slitit ner tapeterna och bredspacklat vilket vi är väldigt tacksamma för! 

Jag funderar på att bygga en sänggavel och tapetsera den eller tapetsera hela väggen då det nog dröjer ett tag innan vi köper nya sängar. Jag gillar Sandbergs tapeter...här är ett litet urval.

image16

Så var det dags...

Idag fick vi nycklarna till lägenheten. Den är inte lika fin som vår gamla lägenhet men det kommer den att bli! 


 



Klicka på bilderna för större bilder!


Planritningen

Vi är inte helt nöjda med lägenhetens planritning så därför ska vi ändra lite på den. De ändringar vi tänkt göra är:

  • Riva mittenväggen och sätta upp en ny vägg så det blir ett nytt gästrum.
  • Sätta upp en vägg mellan matrummet och hallen så vi får plats med ett stort matbord.
  • Ta bort en av klädkammaren i hallen.

Här är en bild på hur planritning ser ut idag och hur vi tänkt att det ska bli.

image10


RSS 2.0