Favorit inredningsprogram?

Det är väl ingen som missat att alla roliga inredningsprogram startat igen...

Måndagar: Från Koja til Slott, TV3
Tisdagar: Äntligen Hemma, TV4
Onsdagar: Roomservice, Kanal 5

Vilket är er favorit? Själv gillar jag Johnny och Mattias i Roomservice. För er som missade veckans program så går det att se på Internet här.

image133
Bilder: Kanal 5


Utmanad...

Jag har bli utmanad av Camilla och Malin.


Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

1. Jag pratar i sömnen...vilket min underbara sambo fått uppleva då han fått en del oförklarliga utskällningar.
2. Jag snabbstädar innan jag tar foto till bloggen.
3. Jag köper alldeles för många inredningstidningar.
4. Jag kan tycka något är fult men sen när det varit en trend i några månader så börjar jag gilla det. Har till exempel inte riktigt förståt ugglor trenden men om ett par månader dyker det säkert upp en uggla i mitt hem :)
5. Jag är hemnet beroende och jag fantaserar hur jag skulle göra om hemmen...och naturligtvis går alla väggar att riva...det är väl det de är till för?
6. Jag har två katter, en tjock och en smal...vad gör man åt det?!
7. Jag har världens bästa sambo...ibland när jag kommer på mina idéer till hemmet så säger han nej men sen efter att han funderat en dag kommer han och säger att det nog ska gå att göra :)

Hmm, eftersom denna utmaningen gått runt en hel del på diverse bloggar så utmanar jag Dig som har en blogg och läser detta som inte fått utmaningen tidigare!


Även om det varit tyst...

... i veckan angående vår köksrenovering så betyder det inte att vi inte gjort något.

Gipsskivor är uppsatta, det har spacklats och reglar till taket är uppsatta. Ni kanske undrar varför det är ett hål utan gipsskivor. Vi ska sätta väggskåp där, förhoppningvis kommer det att bli snyggt att de inte sticker ut så långt även om det är fullt djup på dem.
 
Imorgon ska vi börja sätta gipsskivor i taket och så ska vi beställa golvet och tapeten som vi ska ha i köket. För er som inte minns/inte har sett hur det ska se ut så kan ni se det här (tapeten har dock mindre mönster än på bilden). Vi ska prova att använda easy-cover i matrumsdelen istället för att bredspackla, är det någon som har erfarenhet av det?


image130


Härlig miljö!

Förhoppningsvis kommer vi snart att ha ett lika härligt matrum som detta!

image129
Bild: Alcro med möbler från Mio.

I helgen har vi gjort en ryck med köket

Det känns som att vi hunnit med väldigt mycket i helgen och imorgon har Uffe tagit ledigt från jobbet så då blir det förhoppningsvis gjort ännu mer!

Fredag: Lägenheten ser ut som en byggplats med massa reglar, gipsskivor och diverse verktyg. Som vanligt gjorde vi ett besök på IKEA och denna gången fyndade vi en ugn...2000 kr billigare :)

Lördag: Arbetet med att sätta upp reglar inleddes. Dock gick det åt lite mer skruv än beräknat så det blev en ganska kort arbetsdag.

Söndag: Reglarna på plats och två gipsskivor uppsatta + fönster målade. 

Vi har byggt väggen 1 cm längre in där kaklet ska vara för att få en jämn vägg...ska bli spännande att se hur det blir. På bild nr 2 ser man hur det ser ut med en kakelplatta.  

image128


Underbart söta!

Hörde en rolig kommentar på radiokanalen "Din Gata" idag och är tvungen att dela med mig då jag även hittat en underbar bild.

"Varför valde Barbapappa att se ut som en amöba när han kunde förvandla sig till vad som helst?"

Själv tycker jag att de är underbart söta!

image127
Bild: Room

Sovrumsprylar

Har letat ett tag efter sängbord och nu ha jag köpt två stycken. De är väldigt små men en tidning/bok får plats och vår nya väckarklocka. De fungerar på samma sätt som Ikeas lackhyllor så det är inga konsoller till. Har inte satt upp dem än...(hmm, eller rättare sagt Uffe har inte satt upp dem än). Tänkte vänta tills sänggaveln är klar. Den ska kläs i Marimekko tyget  "Bottna".

image126
Både hyllor och klocka är köpta på Åhlens.


Erbjudande hos Cervera

Idag har jag varit en sväng på stan och tog en tur in på Cervera. De fyller 20 år och det firar de med en hel del erbjudande, bl.a Stelton termos i färgerna svart, vit och röd. Jag funderar på att köpa en men vill helst ha en som är matt och inte blank men denna kostar 280 kr mindre så det tål att tänkas på...

image125

Bild: Cervera

Gammal gurka?

Vi har tyckt att det luktat lite konstigt i lägenheten, typ som gammal gurka och det visade sig bero på köksavloppet. När grannen satt på vattnet så har det runnit in till oss så vattnet som fanns i avloppet var inte purfärskt direkt. Nu har Uffe dragit om vatten och avlopp så nu är det bättre fall. Nästa steg är att regla upp ny vägg, fortsättning följer....

image124

Drömmar

Just nu är det som ni säkert anar väldigt stökigt hos oss pga av köksrenoveringen så då drömde jag mig bort på Alcros hemsida. De har verkligen fina inspirationsbilder.

Jag gillar verkligen satsborden på första bilden. Häftigt med svart golv men jag vet inte om man tycker det om fem år...så jag håller mig till ekgolv.

Om vi någon gång kommer att göra om ett  badrum så skulle jag gärna inreda det som på badrumsbilden. Kaklat är ju alltid snyggt men det känns lite mer rofyllt när det inte är kakel överallt men jag vet inte hur det funkar med vatten...fast om det går att göra på bilder och på tv så funkar det ju i verkligheten också...hi hi, vet en som kommer protestera :)

Vår hall ser ut ungefär som den på bilden men det är ingen vägg utan det är öppet in till matdelen/köket. Vi velar lite fram och tillbaks om vi ska sätta upp en vägg och sätta dit en bänk...typ som på bilden. Det negativa är ju att det inte blir lika öppet och hallen kanske blir lite mörk då det inte finns något fönster men det blir ju väldigt mycket mer praktiskt då det finns mer plats i hallen. Dessutom så blir det lättare att möblera med matbord. Man kan ju även sätta upp ett "fönster" mellan hallen och matrummet men jag vet inte om det blir så snyggt. Hmm, hur hade ni gjort?

image122


Det går framåt!

Helgens arbete gick över förväntan...nu är köket utblåst och genast känns det lättare att föreställa hur snyggt det förhoppningsvis kommer att bli! Fläkten kommer att bli ganska central då det är den delen av köket som kommer att synas både från matdelen och vardagsrummet så det känns viktigt att välja "rätt". Då vi inte ska ha några överskåp precis bredvid fläkten så ska vi ha en fläkt som är större än standardmåttet 60 cm.

Vi gillar båda två en fläkt från Electrolux (den till höger) men vi tycker den är lite dyr men då vi fyndat så mycket så kanske vi slår till. Annars tycker jag de andra två på bilden också är snygga...en Bosch och en Siemens.

image121

Uffe har saknat sin giraffkompis men har hittat en ny bästis...fogskum! Enligt honom kan det användas till precis allt...även som frisyrgelé men det rekommenderas ej!


RSS 2.0