Så här långt...

I helgen har vi hunnit med en hel del i köket...vi började tapetsera men sen tog tapetklistret slut så det blev inte riktigt klart så vi får fortsätta med det i veckan. Vi har fått några skåp på plats också (det blåa är skyddsplast, de är vita). Tror nog att vi ska klara målet att bli klara innan jul :-)

image143

Snart 1:a advent...

...och då tycker jag att det är lagom med julprylar! Tycker att alla affärer har börjat med julprylar på tok för tidigt men nu ska det bli kul att pynta lite!

Idag fick jag den här fina adventsljusstake från mamma. Var på jakt efter den förra året men då var den slut överallt.

image142

Ví är på gång!

Ikväll har vi tapetserat en vägg...tycker väldigt mycket om Sandbergs tapeter men oj vad svåra de är att skära. Vi är ändå nöjda så här långt! Imorgon ska vi tapetsera resten och förhoppningsvis få upp lite fler skåp.

image141


Golvet på plats...

Nu börjar det faktiskt likna ett kök :) Som vanligt är tapeten på bilden photoshopad...men snart ska vi tapetsera. Golvet, som är en plastmatta, kommer från Forbo. Den liknar ett betonggolv men betydligt mjukare...tror att det kommer att bli riktigt bra!

image140


Lägesrapport

Nu börjar det hända lite synliga saker i köket. Taket är klart och spotsen är på plats...är helnöjd!  I skrivandes stund håller kaklet på att komma på plats. Imorgon kan vi förhoppningsvis lägga på fogen som ska bli ljusgrå och till helgen kan vi nog lägga ut golvmattan och sätta upp easy covern och har vi tur så hinner vi nog med att måla också..

Fortsättning följer...

image139
(Tapeten på bilden är fixad med Photoshop så den är inte uppe än)

Färghjälp!

Det börjar bli dags att måla i matdelen så det är hög tid att välja färg. I köket ska vi ha tapet och vitt kakel och i matdelen har vi tänkt att det ska bli enfärgat och då en färg som passar tillsammans med tapeten (det är ingen vägg mellan matdelen och köket). Alcro har många fina färger tycker jag och dessutom så har de färggaranti så blir man inte nöjd så får man ny färg att måla med...

Vi har tänkt ha en nyans som liknar blommorna i tapeten men lite ljusare...som ni ser på bilden så har har jag fått lite hjälp...hon verkade mest gilla färgerna till höger :) Någon som något förslag på en fin färg som skulle passa?

image137


Nya tag!

Nu när elen är fixad så har vi fått ny energi! Takbygget är i full gång. Vi ska ha spots i mitten av rummet och över bänkskivan till höger ska vi ha lampor som hänger ner från IKEA. Skönt att slippa sladdar i taket och få lamporna där man vill ha dem.


image136

Tapeter från förr

Om man är ute efter tidstypiska tapeter från de olika årtionden och inte hittar någon nyproducerad tapet som man gillar så har Interior 1900 en mängd tapeter.

Hittade bland annat den här roliga tapeten.

image135

Vilken tur...

...att vi har sådana underbara föräldrar!

I helgen var Uffes föräldrar här och inte nog med att de är trevligt sällskap, de hjälpte oss också med elen så nu är den biten fixad! Taket är färdigreglat och en gipsskiva är på plats...nu måste vi iväg i veckan och köpa flera...sen ska taket spacklas, slipas, målas och belysningen ska fixas. Sen är dags att få golvmattan och köksskåpen på plats så snart får vi göra de roliga sakerna! Vi ser ljuset i tunneln iallafall :)

RSS 2.0